maanantai 16. helmikuuta 2015

Kiertomatkan osa 10, Belize, geokätköilyä Orange Walkissa

Meksikon ja Belizen välisestä rajasta pääsimme suhteellisen nopeasti yli ja matka jatkui Belizen puolella kello yhdeksän aikaan. Matkaa seuraavaan pysähdykseen oli puolitoista tuntia. 

Ajoimme alueella, jossa viljeltiin sokeriruokoa. Matkalla näkyi paljon kuorma-autoja täynnä sokeriruokoa. 


Saavuimme Organge Walkiin puoli yhdentoista aikaa.Teimme lyhyen kierroksen oppaan kanssa hedelmä- ja vihannestorilla, jonka jälkeen saimme 20 minuuttia omaa aikaa.Äiti ehdotti geokätköilijälle, että voisimme tulla hänen mukaan etsimään kätköä, ettei yksin tarvitsisi mennä "eksymään".

Niin me kaikki kolme lähdimme etsimään geokätköä. Huisia! 


Uudella ystävällämme oli ohjeet mistä kätkö löytyisi. Ohjeissa kerrottiin, että kätkö olisi lähellä poliisiasemaa. Sitten oli rappujen kiipeämistä ja jos jonkinlaista ohjetta. 

Suuntasimme kohti poliisiasemaa. Suunnasta emme voineet olla sataprosenttisen varmoja, joten matkalla kysyttiin paikalliselta mieheltä, että onko poliisiasema tässä suunnissa. Mies vahvisti näin olevan, mutta ajatteli varmaan mielessään, että nyt nuo onnettomat turistit on ehditty jo ryöstää. 

Poliisiasema oli vihdoin näköpiirissä. 


Poliisiaseman kulmalla olleelta naiselta kysyttiin lisäohjeita ja jatkoimme matkaa oikealle. Sitten oltiinkin hetki ihmeissämme. Voisiko kätkö olla tuolla? 


Vai olisiko se sittenkin tuolla. Ainakin tuon paikan nimi luki ohjeissa. 


Geokätköilijä sai tässä vaiheessa navigaattorin toimimaan. Sitten alkoi polttaa, polttaa leikki. 

Hetken etsittyämme minä löysin sen! Tulipa siitä kiva mieli! 


Avasimme putkilon ja raapustimme nimet lappuun. Minun nimeni on nyt Belizen kätkössä! Heitimme ilahduksissamme ylävitoset ja sitten oli aika palata kiireen vilkkaa bussille. 

Ehdimme takaisin bussille määräajassa ja saimme oppaalta maistiaisia, paikallista hedelmää ja naurista. Matka jatkui kello 11, seuraavaan pysähdykseen matkaa oli puolitoista tuntia, mutta siitä sitten seuraavassa osassa

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.
2 kommenttia:

 1. Oipas mukava tulla töistä kotiin kun Apelta oli tullut uusia matkakertomuksia :)
  Haastoin sinut Ape mukaan Journey Diary-matkablogin aloittamaan 10 matkakuvaa haasteeseen, ajattelin laittaa linkin tähän, ettei haaste mene ohi :)
  http://taynnatieontarinoita.blogspot.fi/2015/02/minun-10-matkakuvaa-vastaus-blogihaaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hiipi! Mukava kuulla, että viihdyt juttujeni parissa. Nyt täytyy kyllä jättää haaste väliin, sillä minulla on hurjan paljon juttuja kirjoittamatta kiertomatkalta sekä Cancunista. Mutta käyn kurkkaamassa sinun kuvasi. T. Ape

   Poista