tiistai 6. tammikuuta 2015

Soul osa 13, Gwangjang market, paikallista tunnelmaa ja edullista ruokaa

Päivän ohjelmassa oli käydä Gwangjang market nimisessä paikassa tutustumassa paikalliseen ruokakulttuuriin. Ensin ajattelimme hurauttaa taksilla kohteeseen, mutta päivä oli niin aurinkoinen, että päätimme kävellä. 

Kartasta löytyi myös katedraali, jota emme olleet vielä nähneet, joten suuntasimme hotellilta ensin kirkolle. 


Kirkon pihalta löytyi jouluseimi. 


Ja kun kurkkasimme kirkkoon sisään, oli siellä häät menossa. Nappasin kuvan ja poistuimme vähin äänin.


Jatkoimme matkaa oletettuun oikeaan suuntaan. Kuljimme pitkää katua eteenpäin ja katselimme välillä karttaa. Aikamme käveltyä ei meillä ollut varmuutta enää sijainnistamme. Juuri kuin aloimme tähyilemään taksia, näkyi oikealla markkinapaikka. Paikan nimestä emme pystyneet päättelemään olimmeko oikeassa paikassa. 


Menimme kauppahalliin sisään. 


Ja katselimme mitä kaikkea oli myynnissä. 


Ostoksilla näytti olevan vain paikallisia ja myynnissä kotiin ostettavia ruokia. Mitään ruokapaikkoja ei näkynyt. 


Nyt oli aika ottaa taksi. Kävelimme suuren tien laitaa ja äiti huitaisi meille taksin. Äiti antoi kuskille lapun, johon hän oli ihan itse kirjoittanut koreaksi kohteen osoitteen. Minua vähän jännitti, että mitähän tästä seuraa. 

Kuski näytti ymmärtävän äidin kirjoitusta ja lähti ajamaan kohti Gwangjang markettia. Matka ei ollut pitkä. Olisimme pystyneet kävelemään tuon matkan, jos olisimme olleet kartalla. Mutta tämä taksimatka ei harmittanut, sillä hintaa matkalle tuli alle kolme euroa. 


Gwangjang marketin alakerta käymisen arvoinen paikka. Siellä on edullisia ruokapaikkoja vaikka millä mitalla. Toisessa kerroksessa myydään silkkiä ja satiinia, mutta silkistä en ole kiinnostunut. Hyvä ruoka onkin sitten toinen juttu. 


Seuraavassa kuvassa paistetaan pannukakkuja, jotka tehdään mungopavuista.  


Gwangjang market oli todella suosittu, ihmisiä riitti ruuhkaksi asti. 


Oli mukava katsella, kun joka puolella laitettiin ruokaa. Paikalliset ja turistit söivät herkullisen näköisiä ruokia sulassa sovussa. 


Katselin jonkin aikaa ruokapaikkoja, ennen kuin päätin mihin menemme syömään. Yksi asia oli varma, kimbapia piti tänään saada. Pidän paljon sushista, joten uskoin, että myös kimbap maistuu minulle. Seuraava koju näytti juuri siltä, että pääsen syömään kimbapia ja jotain muuta paikallista ruokaa, jonka nimeä en vielä tiennyt. Jälkeenpäin minulle selvisi, että se oli tteokbokkia. 


Istuimme äidin kanssa ruokakojun penkille ja näytimme, että haluamme kummastakin kiposta ruokaa. 


Saimme annokset kimbapia ja tteokbokkia. Juomaksi saimme lihalientä. Oli mukava syödä lämmintä ruokaa, sillä ilma oli ulkona viileä, eikä hallissakaan ollut kovin lämmin. En sitten tiedä, että onkohan hallissa kesäkuumalla kiva syödä. No ehkä heillä on jotain tuulettimia. 

Sitten vaan hammastikku käteen ja noukkimaan ruokaa suuhun. Otin paikallisista ruokailijoista mallia ja kastoin kimbap-paloja tteokbokki-kupissa. Maistui kyllä hyvältä. Naapurikojussa oli jotain mielenkiintoisen näköistä syötävää, jossa paikallinen perhe oli syömässä. Jotain liharuokia ja makkaroita siellä oli, mutta sitä en tiedä mistä ne oli tehty. 


Näin niin paljon kaikenlaisia uusia ruokia, joita en ollut koskaan nähnyt. Olisi ollut hauska maistella vielä eri kojuista, mutta olin jo syömästäni ruuasta ihan täynnä. 


Matka Soulissa jatkuu seuraavassa numerossa. Menen kahvilaan, jossa oli herkullisia vohveleita ja eläviä lampaita.

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.4 kommenttia:

 1. On siinä jos jonkin näköistä pöperöä :D

  VastaaPoista
 2. Tteobokki (topokki) ei ole ehkä omaa herkkua, mutta kimbap on loistavaa etenkin haukkapalana ja eväsruokana; sitä on helppo syödä liikkeelläkin ollessa siististi, se on aika terveellistäkin ja tietysti hyvää! Myös ne mungpapulätyt on herkullisia. Ensi kerralla sitten maistat vielä sellaistakin palasen, eikö? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kimbap oli kyllä niin hyvää. Paljon jäi kyllä maistamatta, joten ensin kerralla mungopannukakkua ja paljon muuta. ;) Hyvä barbaquemesta jäi kokematta, se vähän jäi kaivelemaan. :)

   Poista