perjantai 2. tammikuuta 2015

Soul, osa 11, japanilainen ravintola Aqua, sushia ja sashimia

Yksi matkailun ihanuus on uudet ruokakokemukset. Maassa pitää tietysti syödä ja maistella paikallisia herkkuja, mutta välillä voi syödä muutakin. Sushi maistuu minulle aina, joten Soulissakin kävimme japanilaisessa ravintolassa. 


Ravintola Aqua löytyi Lotte Duty Free ostoskeskuksen kolmannestatoista kerroksesta. 


Ravintoloita oli kerroksissa 12 ja 13. Tarjontaa oli jos jonkinlaista. 


Astuimme ravintolaan sisään ja meidät tultiin ystävällisesti opastamaan pöytään. 


Alkuun saimme käsipyyhkeen ja misokeittoa. Äiti kuikuili hetken tarjoilijaa, jolta olisi pyytänyt vettä, kunnes huomasi edessään olevan vesihanan. Äiti otti hanasta vettä, mutta tulos ei ollut toivottu, hanasta tuli kuumaa vettä. Tarjoilija piti kutsua paikalle.


Katselin hetken ruokia, kun ne kulkivat ohi liukuhihnalla. Sushin ja sashimin lisäksi hihnalla kulki myös muita annoksia, niin kuin esimerkiksi mansikoita. 


Otin hihnalta ensimmäisen sushi-lautasen, jossa oli lohta, sipulia ja majoneesia. Palat oli suurempia kuin mihin olen tottunut. 


Jäin katselemaan mitä muuta hihnalla kulki, mutta sopivaa annosta ei tullut kohdalleni. Tarjoilija huomasi tämän ja tuli luoksemme. Hän otti edestämme menuun ja sanoi, että voitte tilata tästä mitä haluatte. 

Listan etusivulla oli lautasten hinnat. Hinta määräytyi sen mukaan, minkä värisellä lautasella ruoka oli. Halvin lautanen oli vähän päälle euron ja kallein kymmenisen euroa. 


Listalta löytyi myös susheja, joita en ollut koskaan ennen nähnyt.


Naapuripöydässä olevat kaksi nuorta miestä olivat ehtineet syödä jo useamman annoksen. 


Valitsimme listalta sashimilaijitelman. 


Ja kaksi sushilautasta. Hintaa yhdellä sushi-lautasella oli vähän alle neljä euroa, mutta annokset olivat hienoja ja sushit suuria. 
Voit vaan arvata oliko meillä ähky tämän ravintolakäynnin jälkeen. Lasku tästä ruokailusta oli noin 24 euroa ja siihen sisältyi 6 isoa palaa sushia ja sashimilajitelma. Tämä oli kallein ateria mitä söimme Soulissa, mutta olihan jouluaatto. 

Tällaisissa japanilaisissa ravintoloissa, joissa ruoka kulkee liukuhihnalla, saattaa olla vaarana, ettei sushi ole niin laadukasta. Mutta tässä ravintolassa sain hyvää sushia ja sashimia. 

Matka Soulissa jatkuu seuraavassa numerossa.

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti