torstai 1. tammikuuta 2015

Soul, osa 10, ilmaisia nähtävyyksiä, historiallinen museo ja vanha raitiovaunu hahmojen kera

Hetken jo luulin olevani Helsingissä, sillä raitiovaunu näytti ihan samalta, kun vanhat Helsingin ratikat. Näihin nähtävyyksiin emme olleet suunnitelleet menevän, mutta kaupungilla kävellessä ne vain osuivat kohdalle. Vanha raitiovaunu hahmoineen oli mukava nähtävyys ja vieressä olevaan historialliseen museoon meidät ajoin viileä ilma ja ilmainen sisäänpääsy. 


Minä olin hieman huolissani tuosta opiskelijasta, joka oli jäänyt kyydistä. Ja joku onneton oli unohtanut ottaa eväät mukaan. 


Menimme raitiovaunuun sisälle. Siellä oli mukava nainen, joka kertoi meille koreaksi raitiovaunun historiaa. Mitään me emme ymmärtäneet, mutta hymyilimme oppaalle kauniisti. 

Saimme myös koreankielisen esitteen, josta ymmärsimme vähän enemmän. Esitteessä luki otsikko englanniksi "Raitiovaunu ja hidas opiskelija, lisäksi esitteessä oli kaksi vanhaa pääsylippua raitiovaunuun.


Pihalla oli onneksi englanninkielinen taulu, josta saimme tarkempia tietoja. Kyseessä oli raitiovaunu, joka oli huristellut Soulin keskustan alueella vuosina 1930 - 1968. 


Raitiovaunun vieressä oli Soulin historiallinen museo. Meillä oli tullut kaupungilla kävellessä hieman vilu, joten menimme museoon lämmittelemään. 


Tämä museo olisi luultavasti jäänyt käymättä ellei ovella olisi lukenut "ilmainen sisäänpääsy". 


Museon edessä oli Haedori ja Haesuni, jotka ovat museon kaksi kuvitteellista hahmoa. Eläinten uskotaan pitävän pahat henget loitolla, erottavan hyvän ja pahan sekä tuovan iloa niille, jotka ovat heitä lähellä. 


Museon sisältä löysin mm. korealaisen kodin 80-luvulta. Joeseon Dynastian aikaisella osastolla oli hatuntekijä työssään. 


Löysin myös vuoden 1988 kesäolympialaisten kisamaskotin. 


Hänen nimensä on Hodori. 

Soulin olympialaisissa suomalaisten kisatulos ei ollut kovinkaan hyvä. Yksi kultamitali saatiin ja sen otti suomalainen keihäänheittäjä Tapio Korjus, pronssille tuli Seppo Räty. Lisäksi kisoista saatiin hopeaa ja pronssia painista Harri Koskelan ja Tapio Sipilän voimin. 

Kisojen suurin uutinen oli, kun maailman nopeimmalle miehelle Ben Johnsonille kävi joku käry, en ihan ymmärtänyt millainen käry, mutta kilpailukielto siitä tuli. 


Museossa lämmittelyn jälkeen jatkoimme kaupunkikierrosta. Ensin tosin kävin kysymässä museon infosta, että missähän päin kaupunkia olin.

Matka Soulissa jatkuu seuraavassa numerossa.

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti