maanantai 29. joulukuuta 2014

Soul, osa 7, kaupunkikierros Hop-on, Hop-off bussilla

Olin edellisenä päivänä kävellyt tassuni kipeiksi, joten tänään kiertäisin kaupunkia Hop-on, Hop-off bussilla. Ulkona oli myös hieman viileä keli, ehkä - 2 astetta, joten lämmin bussi tuntui hyvältä vaihtoehdolta kaupungin katseluun. 

Otimme hotellilta kiertoajeluesitteen ja lähdimme etsimään paikkaa, josta pääsisimme bussin kyytiin. 


Myyntikoju löytyi ja valitsimme kierroksen A, jossa oli 28 pysäkkiä. Matkalla oli monta pysäkkiä, jossa olisimme halunneet pysähtyä, mutta kaikilla emme ehtineet käymään. Bussiajelu maksoi 12 000 wonia elin vähän alle 10 euroa. 

Palatseissa ja Namdaemunin markkinoilla jo olimme käyneet, joten valitsimme pysähdyspaikoiksi Soulin tornin ja sotahistoriallisen museon. Lisäksi pysähdyimme Soulin asemalla, koska nälkä sattui yllättämään. 


Yksi kiertoajelun pysäkki oli Itaewon. Kansainväliset asukkaat ja turistit käyvät tekemässä alueella vaateostoksia, koska alueelta voi ostaa tuontitavaraa ja isompia vaatekokoja. Paikalliset usein vitsailevat, että kansainväliset asukkaat eivät ehkä tunne Soulia, mutta he tuntevat Itaewonin. Alueella on myös monipuolinen ruokakulttuuri. Itaewonista löytyy kansainvälisiä ravintoloita sekä kuvissa olevia pikaruokaketjuja joka lähtöön. 


Me huristelimme bussilla tämän alueen ohi, sillä emme ole intohimoisia shoppailijoita. Mitä nyt pieni apina vaatteilla tekisi. 

Oli joulupäivä ja meillä oli kuskina ihka oikea joulupukki!


Äiti sai joulupukilta tikkarin ja minä tietysti oman. 


Kierros kesti kokonaisuudessa kaksi tunti ja me ajoimme kierroksen kaksi kertaa. 

Hop-on, hop-off bussi oli hyvä tapa katsella kaupunkia, ainut huono puoli oli, että busseja kulki vain 25 - 30 minuutin välein. 

Matka Soulissa jatkuu seuraavassa numerossa.

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti