lauantai 27. joulukuuta 2014

Soul, osa 6, Ape Deoksugungin ja Gyeongbokgungin palatseissa

Aurinko paistoi kuin keväällä konsanaan, joten oli hyvä päivä käydä ulkoilmamuseoissa. Suuntasimme ensin Deoksugungin palatsiin, joka oli ydinkeskustassa Seoul Plazaa vastapäätä ja kävelymatkan päässä meidän hotellilta.  


Sisäänpääsy alueelle maksoi 1 000 wonia elin noin 0,80 euroa. 


Deoksugung ei ollut alunperin palatsi. Japanin hyökätessä Souliin 1500-luvun lopulla moni palatsi tuhoutui pahasti. Kun kuningas Senjo palasi evakosta Souliin, oli hänen palatsinsa Gyeongbokgung palanut maan tasalle. Kuninkaalliselle perheelle piti löytää väliaikainen asunto, tästä sai alkunsa Deoksugungin palatsi. 
Palatsialue oli suhteellisen pieni, joten lähdimme kävelemään kohti Gyeongbokgungin palatsia. 

Välillä piti istua portailla, että jaksoin taas tassutella. Pitkän kadun päässä vuorten juurella näkyi Gyeongbokgungin palatsi. 


Palatsin edessä oli tiukan näköisiä vartijoita, eivät taida olla ihan tältä aikakaudelta. 
Sisäänpääsymaksu palatsiin oli 3 000 wonia eli noin kaksi ja puoli euroa. 


Gyeongbokgungin palatsi valmistui Jonseon dynastian aikana 1300-luvun lopulla. Sotien aikana palatsialue tuhoutui, mutta alue on restauroitu vanhaan loistoonsa. 


Päivä oli keväisen aurinkoinen ja kaikki lumi oli sulanut alueelta. Lumen tilalla oli paikka paikoin mutavelliä ja tassuni menivät aivan likaisiksi.  


Palatsialueet ovat mukavia ulkoilualueita aurinkoisena päivänä. Rakennukset ovat kauniita katsella, mutta kaksi palatsialuetta riitti meille. Mitään sisustettuja huoneita en alueelta löytänyt, siis sellaisia mitä löytyy esim. Pekingin kielletystä kaupungista. 


Deoksugungin ja Gyeongbokgungin palatsien lisäksi Soulista löytyy kolme muutakin palatsia. 


Matka Soulissa jatkuu seuraavassa numerossa.

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti