keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Soul, osa 1, lentokentältä väärälle hotellille

Laitoin ennen lomaa sähköpostia Soulin hotellille ja tiedustelin miten pääsisin lentokentältä (ICN) parhaiten perille. Hotellin tarjoama kuljetus oli minulle liian kallis, mutta onneksi sain heiltä samassa viestissä tiedon kuinka pääsisin bussilla hotellille. 

Lentokentältä on matkaa Souliin 40 - 50 km ja taksit maksavat keskustaan 35 - 50 euroa. Päätimme mennä hotellille bussilla, koska matkan hinnaksi tulisi noin 12 euroa. 

Hotellin sähköpostissa oli bussin numero ja viestissä kerrottiin, että bussi pysähtyisi hotellin edessä.  

Soulin lentokentällä löysin kojun, jossa myytiin bussilippuja. Kun lippu oli ostettu suuntasin alueelle 12A, josta bussi lähtisi. Katselin bussin 6005 linjakarttaa ja yksi pysäkeistä oli Fraser Place. Otin vielä linjakartasta kuvan, jotta pysyisin bussissa kartalla missä mennään. Oletin pysäkin olevan oikea, koska hotellimme nimi oli Fraser Place Namdaemun. Hetken päästä tuli eräs mies kysymään meiltä, että mihin olimme menossa ja ohjasi meidät oikeaan kohtaan seisomaan. Bussi pyyhälsi paikalle ja kipusimme bussiin. Matkan alussa mietin, että saankohan bussin kuulutuksista selvää, mutta pysäkkien nimet lausuttiin onneksi selkeällä englanninkielellä. Tekstit olikin sitten vähän vaikeampi juttu. Tuossakin kyltissä lukee varmasti jotain tärkeää. 

Matka lentokentältä hotellille kesti yli tunnin ehkä jopa puolitoista tuntia. 


Saavuimme vihdoin pysäkille Fraser Place ja hyppäsimme bussista pois. Tien toisella puolella näkyi rakennus, jossa luki Fraser Place. Äidillä kävi hetki mielessä, että onkohan tuo nyt oikea paikka, mutta kun muutakaan sopivaa rakennusta ei näkynyt, menimme hotelliin sisään.

Respassa meille ilmoitettiin, että olemme väärällä hotellilla. Hotelli oli kyllä samaa ketjua, mutta olimme tulleet hotellille Central ja meidän hotellin nimi oli Namdaemun.


Hotelli järjesti meille ystävällisesti kuljetuksen oikealle hotellille. 

Matka Soulissa jatkuu seuraavassa numerossa

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti