torstai 13. marraskuuta 2014

Voiko halvempi hotelli olla parempi kuin kalliimpi?

Hotellin löytäminen on välillä työn ja tuskan takana. Tarjontaa on netissä niin paljon, että oikean yösijan etsiminen saattaa muuttua monen päivän työksi. 

Syyskuussa yövyin Leidenissä kahdessa eri hotellissa. Ensimmäinen hotelli oli Ibis Leiden Centre ja toinen Golden Tulip Leiden Centre. Hotellien nimistä saatat jo arvata, että molemmat hotellit olivat hyvällä sijainnilla keskustassa. 

Hotelli Ibis on kolmen tähden hotelli ja halvempi vaihtoehto näistä kahdesta hotellista. 


Huone oli siisti ja petivaatteet laadukkaat. Lattia oli onneksi laminaattia eikä peitetty kokolattiamatolla. Toiletista löytyi shampoota ja saippuaa, tosin ne taisivat olla aivan samaa ainetta. 


Hotelli tarjosi myös mahdollisuuden tilata ruokaa huoneeseen. En tosin tilannut mitään, joten en pysty kertomaan ruoan tasosta. 


Huoneessa oli myös taulutelevisio, mistä minun oli mukava katsoa formuloita. 


Aamupala oli mielestäni hyvä ja se kuului huoneen hintaan. Olin erittäin tyytyväinen tähän hotelliin, ainut puute mielestäni hotelleissa oli, että huoneissa ei ollut tallelokeroa.

Seuraavaksi vuorossa oli neljän tähden hotelli Golden Tulip. Huone oli kalliimpi kuin Ibis-hotellissa ja lisäksi aamiaisesta piti maksaa erikseen. Ulkoapäin hotelli näytti loistokkaalta, mutta huoneeseen päästyäni loistokkuus katosi kuin salaman iskusta. 


Hotellista löytyy eritasoisia huoneita, mutta minulla oli hotellin edullisin vaihtoehto Comfort-huone. Mielestäni huone näytti siltä, että se olisi sisustettu 70-luvulla ja sen jälkeen huoneelle ei oltu tehty mitään. Kokolattiamatto sai huoneen näyttämään nuhruiselta.

Huone oli kyllä hyvin varusteltu. Löytyi vedenkeitin pikakahvin ja teen kera, minttejä ja tallelokero. Kylpyhuoneessa oli hiustenkuivaaja ja hygieniatuotteita. Lisävarusteluna huoneessa oli silitysrauta ja lauta, mutta mitä minä pieni apina nyt silitysraudalla tekisin. 


Voiko halvempi hotelli olla parempi kuin kalliimpi? Oma vastaukseni on kyllä. Jos matkustaisin uudestaan Leideniin, niin valitsisin näistä kahdesta hotellista Ibis Leiden Centren. 

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä. 


2 kommenttia:

  1. Kyllä voi ja monesti on - minun näkökulmastani ainakin. Paremmuus riippuu niin monesta asiasta. Joku ilahtuu ikihyviksi viiden tähden hotelleissa pokkuroivasta henkilökunnasta, toista se vain vaivaannuttaa. Lisätyyny ja -peitto kaapissa ja muut "ylimääräiset" jutut, mitä ei itse välttämättä lainkaan tarvitse, nostavat hotellin tähtiluokitusta ja siten hintaa. Itse olen yöpynyt monissa edullisissa hotelleissa, joista osa on ollut aivan mahtavia ja osa taas kehnoja - sama juttu kalliimpien paikkojen kanssa. Hotellin valitseminen on tosiaan aika työlästä, kun yrittää löytää netin loputtomasta tarjonnasta hyvän kohtuulliseen hintaan!

    VastaaPoista
  2. Olet Jepa aivan oikeassa. Hotellin paremmuus riippuu monesta asiasta. Siitähän se on juuri kiinni, mitä odottaa ja haluaa. Kuulun itse tuohon ryhmään, jotka vaivaantuvat pokkuroivasta henkilökunnasta. Minusta on jopa mukavampaa viedä itse matkalaukku huoneeseen, kun jäädä odottelemaan tippien kanssa, että joku tuo laukun.

    VastaaPoista