tiistai 18. marraskuuta 2014

Tiedän jo joululahjani, se on matka Souliin!

Tänä jouluna ei mennä kylmästä lämpimään vaan miljoonakaupungin sykkeeseen. Seuraava matkakohteeni on Etelä-Korea.

Alunperin tarkoitukseni oli lähteä johonkin lämpimään, mutta aloitin liian myöhään (marraskuussa) joulumatkan etsimisen ja vastaan tuli kysynnän ja tarjonnan laki. Matkakohteiden valikoima oli pienentynyt aikalailla ja matkojen hinnat olivat pilvissä. 

Mitä sitten oli tarjolla? Suorat lennot Souliin. Nyt oli aika tehdä muutos matkasuunnitelmaan ja luopua aurinkorannoista. 

Ensin katsoin ulkoministeriön sivuilta matkustustiedotteen ja sen jälkeen varasin lennot Souliin. Jihuu! Soul, here I come! 


Nyt vain matkaa suunnittelemaan. 

Jos olet käynyt Soulissa ja sinulla on hyviä vinkkejä nähtävyyksistä ja ravintoloista, niin kerro minulle vinkkisi. 

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Matka on jo tehty, voit lukea matkakertomuksia Soulista ja muista kohteista klikkaamalla tästä.
5 kommenttia:

 1. Hei! Tervetuloa Souliin, jee!!
  Vinkkejä on antaa vaikka millä mitalla, mutta yksi on ylitse muiden: käy maistelemassa perinteisiä korealaisia ruokia autenttisissa ravintoloissa. Niitä löytää varmasti ilman ohjeitakin, ja mikäli ruokatilaus ei suju koreaksi, niin katset vain rohkeasti, mitä on naapurin lautasella ja osoitat: "minulle myös" !
  Matkavinkkejä voit toki tsekata jalallakoreasti-blogista myös... ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Terhi! Ruokatilaukset ei tosiaankaan suju koreaksi, joten täytyy sitten osoitella naapuripöytään. :D Käyn ehdottomasti lukemassa matkavinkit blogista. Minulla ei ole täällä hetkellä mitään tietoa Soulin nähtävyyksistä eikä paikallisesta ruuasta. Mutta onneksi on vielä aikaa tutkia matkablogeja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Soulissa perinteisiä turistimestoja on ainakin N Seoul Tower sekä Gyeongbokkungin palatsi, mutta ainakin palatsin voinee skipata menettämättä kovinkaan paljon (mun hlökoht. mielipide..). Mun mielestä parasta Soulissa on Gwangjang marketin mandukeitot ja papulätty bindaettok, Gangnamin kissakahvilat, Hongdaen baarit, jouluna ehkäpä Grand Hyattin mieletön jouluvalaistus ja luistinrata näköalalla...kuulemma myös sotahistoriamuseo Itaewonin lähellä on mielenkiintoinen (ja ilmainen!), lisäksi kannattanee käydä katsomassa hieman Soulin ulkopuolella Suwonissa sijaitseva folk village. P-Korean raja on aika turistijuttu sekin, mutta kannattaa huomioida, että ko. retkiä ei tehdä maanantaina (tai ainakin kannattaa tarkistaa!).

   Poista
  2. Suurkiitos Terhi vinkeistä, tässähän alkaa nousemaan matkakuume. Kävin jo hieman vilkaisemassa blogeja Jalalla Koreasti ja Pöytä Koreaksi, mutta pitää tutustua postauksiin viikonloppuna ajan kanssa.

   Poista
 3. Kirjoitin itse blogijuttua ja törmäsin tähän sinun tekstiisi, joten nyt kun tämä blogitekstini on valmis niin täältä voi lukea minun vinkkejäni viime keväältä. Temppelit ja palatsit jäivät väliin, joten niistä en osaa vinkata, mutta ehkä täältä jotain irtoaa: http://lauraseelaurado.wordpress.com/2014/12/11/matka-etela-korean-souliin-kevaalla-2014-yllatti-positiivisesti/

  VastaaPoista