lauantai 15. marraskuuta 2014

Miten löydät hyvän ravintolan matkakohteesta?

Jokainen kokenut matkailija tietää, ettei turistialueella kannata syödä. Saadakseen hyvää ruokaa, on syötävä niissä ravintoloissa missä paikalliset syövät. No helpommin sanottu kuin tehty. Olen monta kertaa joutunut syömään mautonta ja ylihinnoiteltu ruokaa matkoillani. 


Miten löydät matkalla hyvän ravintolan? Jos et ole selvittänyt ennen matkaa kohteesi ruokapaikkoja, niin hyvän ravintolan löytäminen saattaa muuttua haasteelliseksi. Hotellin respasta kannattaa kysyä suosituksia, mutta tähänkään ei voi aina luottaa. Hotellilla saattaa olla sopimus läheisen ravintolan kanssa, että he ohjaavat vieraat ravintolaan. 

Joskus käy kuitenkin huikea tuuri ja hyvä ravintola löytyy ihan vahingossa. Näin minulle kävi viime kesänä Milanossa. 


Ennen matkaa kannattaa tutkia netistä ravintolasuosituksia ja kysellä matkailuun hurahtaneilta kavereilta ravintolavinkkejä. Paras tapa tietysti on, jos tunnet jonkun paikallisen tai matkakohteessa asuvan ihmisen, jolta kysellä vinkkejä ruokapaikoista. 

Amsterdamissa on haasteellista löytää hyvä ravintola. Ongelma ei ole, että kaupungissa ei olisi hyviä ravintoloita, vaan se, että tarjontaa on paljon. Lisäksi Amsterdamissa käy paljon turisteja, joten tarjolla on paljon ylihintaisia ravintoloita, joissa tarjotaan asiakkaille mautonta turistiruokaa.

Äidillä on onneksi yksi tuttu Amsterdamissa ja hän vei meidät syömään illallista ravintolaan Wijnbar Boelen & Boelen.


Ravintola sijaitsee alueella De Pijp, jonne pääsee keskustasta kätevästi raitiovaunulla. Alueella on paljon erilaisia ravintoloita ja baareja, missä paikalliset käyvät. Myös hinta-laatusuhde on kohdillaan. 

Wijnbar Boelen & Boelen keittiö on ranskalais-belgialainen ja ruokien seuraksi voi pyytää suositusviinit. Edullisimmillaan kolmen ruokalajin menu maksaa 36 euroa, viineistä tulee tietysti lisää hintaa. 

Jos haluat mennä syömään ravintolaan Wijnbar Boelen & Boelen, tarkista ravintolan aukioloajat. Tällä hetkellä ravintola on suljettu maanantaisin ja aukeaa muina päivinä kello 18. Pöytävaraus kannattaa myös tehdä. 


P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä ja ravintolavinkkejä tästä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti