tiistai 28. lokakuuta 2014

Leiden, kaunis yliopistokaupunki Hollannissa

Leidenissä on pikkukaupungin tunnelma, vaikka kaupungissa on yli satatuhatta asukasta. Jos haluat käydä Leidenissä Amsterdamin reissulla, pääset sinne kätevästi junalla suoraan Amsterdamin lentokentältä (Schiphol Airport). Matka kestää noin 15 - 20 minuuttia. 

Syyskuussa 2014 junalipun hinta lentokentältä Leideniin oli 5,60 € ja Leidenistä Amsterdamiin 8,60 €.


Mitä Leidenistä löytyy? Kauniita rakennuksia ja kanaaleja. Ruokapaikkoja ja museoita. Pubeissa ja yökerhoissa en käynyt, mutta uskon niitäkin löytyvän, koska kyseessä on yliopistokaupunki. 

Matkamme ensimmäinen aamu oli harmaa, mutta Alankomaissa sää vaihtuu päivän aikana nopeasti, joten ei kannata menettää toivoaan, jos aamulla ilma näyttää sateiselta. 


Suunnitelmia meillä ei ollut ensimmäiselle päivälle, kävelimme vain kaupungilla katuja ristiin ja rastiin. 

Löysimme ostoskadun, mutta kaupat eivät olleet auki. Palasimme ostoskadulle seuraavana päivänä. Haarlemmerstraat on oikea osoite, jos haluat käydä shoppailemassa. 


Rautatieaseman edessä oli pyöräteline vai pitäisikö sanoa pyörävarasto. En ollut koskaan nähnyt yhtä paljon pyöriä. Muistaakohan kaikki nyt ihan varmasti, että mihin on pyöränsä jättäneet. 


Aseman vieressä oli myös "Leiden"-penkki. No siihen piti tietysti mennä istuskelemaan, että äiti sai otettua minusta turistikuvan. 


Ilma alkoi pikkuhiljaa parantua ja aurinko paistaa pilvien lomasta. 


Kanaalissa uiskenteli isoja hanhia. 


Ja perheet olivat viettämässä sunnuntaipäivää veneillen. 


Kaupunki oli mielestäni kaunis. Vanhoja rakennuksia, kauniita siltoja ja kanaaleja. Leiden on myös Rembrandtin syntymäkaupunki ja siellä on Alankomaiden vanhin yliopisto. Se Rembrandt on joku hurjan kuuluisa taidemaalari, äiti kertoi. 


Seuraavassa kuvassa oleva tuulimylly löytyy lyhyen kävelymatkan päästä rautatieasemalta. Tuulimylly The De Valk Windmill toimii nykyisin museona. 


Vietimme koko päivän kävellen Leidenin katuja. Huomenna säästäisin tassujani ja katselisin kaupunkia kanaaliristeilyllä. Seuraavissa postauksissa lisää juttuja Leidenistä


P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästäEi kommentteja:

Lähetä kommentti