sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Amsterdamin juustokaupat, ilmaisia maistiaisia!

Kävelin äidin kanssa kaupungilla katsellen nähtävyyksiä, rakennuksia ja kauppoja. Melkein jokaisella keskustan kadulla tuntui olevan juustokauppa tai kaksi. Ja mikä parasta, kaupoista saa ilmaisia maistiaisia! 

Kuuluisimpia hollantilaisia juustoja ovat Edam ja Gouda. 

Seuraavassa kuvassa oleva kauppa myy juusto nimeltä Vanha Amsterdam, joka sopii erityisesti lämpimiin ruokiin. 


Menimme yhteen juustokauppaan sisään, vaikka juusto ei ole suuri intohimomme. Kaupan etualalla näkyi kuitenkin juustomaistiaisia ja meillä oli hieman nälkä. 


Kaupassa on oli hurjan paljon erilaisia ja eri makuisia juustoja. Oli vuohen, lehmän ja lampaan maidosta tehtyjä juustoja. Lisäksi oli savustettua juustoa, valkosipulin ja laventelin makuisia sekä yrteillä maustettuja juustoja. Niitä makuja oli niin paljon, etten edes muista mitä kaikkea siellä oli. 


Kuvassa olevassa kaupassa oli noin viisi erilaista juustoa, joita sai maistella, mutta tämä juustokauppa ei ollut ainut missä kävimme. 


Kävimme myös muissa juustokaupoissa ja yhdessä kaupassa ostoskadulla oli maistiaisia ainakin kolmestakymmenestä eri juustosta. 

Paras juusto oli mielestäni savunmakuinen juusto, ostokset jäi kuitenkin tekemättä, koska huoneessamme ei ollut jääkaappia. Seuraavassa osassa käyn Amsterdamin Rijks-museossa

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia löydät klikkaamalla tästä


1 kommentti: