tiistai 30. syyskuuta 2014

Vinkkejä Amsterdamiin!

Amsterdamiin voi lentää suorilla lennoilla Suomesta ainakin Finnairilla ja KLM:llä. Schipholin lentoasemalta pääsee kätevästi junalla Amsterdamin keskustaan. Juna-asema sijaitsee lentokentällä ja matka keskustaan (Amsterdam Central) kestää noin 15 minuuttia, lipun hinta on 5 euroa. Junalipun voi ostaa lentokentän lippupisteestä tai kolikoilla automaatista. Junasta lippua ei voi ostaa. 

Taksi lentokentältä Amsterdamin keskustaan saattaa nousta Suomen hintoihin (40 - 50 €), mutta keskustan alueella taksilla matkustaminen on hieman edullisempaa.

Mitä Amsterdamista löytyy ja mitä siellä voi tehdä? No vaikka mitä! 

Kaupungista löytyy paljon pyöriä, kanaaleja ja juustokauppoja. Kukkamarkkinat, baareja, yökerhoja, herkullisia ruokia ja leivoksia. Heinekenin panimo, kuuluisa punaisten lyhtyjen alue ja coffeeshoppeja. 


Tekemistä kaupungissa on jos jonkinlaista, riippuu ihan siitä mistä tykkää. 

Nähtävyyksiin voi tutustua kävellen, sillä kaupungin nähtävyydet eivät ole kovin kaukana toisistaan. Jos et kuitenkaan jaksa kävellä koko ajan, niin raitiovaunulla on helppo ajella. Yksittäisen matkan hinta oli (syyskuussa 2014 ) 2,80 € ja lipun pystyi ostamaan suoraan kuskilta. Lippu leimataan sisään ja ulos mennessä. Myynnissä oli myös yhden ja kahden päivän lippuja. 

Kaupungin nähtävyyksien katseluun on myös vaihtoehtona Hopp-on Hopp-off bussit ja useat kanaaliristeilyt. Risteilyjä on eri hintaisia ja monenlaisia. Halvin risteilyn hinta jonka näin oli 8,50 €. Kanavaristeilyjä lähtee mm. rautatieaseman edustalta. 

Voi myös vuokrata pyörän, jos uskallat lähteä ajelemaan satojen pyörien joukkoon. Itse en uskaltanut ryhtyä moiseen hommaan :) 

Ruokapaikkoja on joka lähtöön. Amsterdamissa käy paljon turisteja, joten vaarana on saada myös mautonta ja kallista "turistiruokaa". Perussääntönä kaupunkiin kuin kaupunkiin on se, että vältä ruokapaikkoja keskustan kaduilla ja nähtävyyksien lähellä, jossa liikkuu paljon turisteja. 

Vinkkejä hyvistä ruokapaikoista kannattaa katsoa etukäteen netistä, koska tarjontaa on niin paljon. 

Hotellilta kannattaa kysyä vinkkejä ruokapaikoista ja kertoa, että haluaa syödä niissä ravintoloissa missä paikalliset syövät. 

Kaupungista löytyy myös eläintarha, puistoja ja hienoja rakennuksia. 

Amsterdamista voit tehdä myös päiväretkiä muihin kaupunkeihin. Junalla matkustaminen on edullista. Jos et halua matkustaa omatoimisesti, voit valita retkiä monista eri vaihtoehdoista. Museoita Amsterdamista löytyy joka lähtöön. Kuuluisimpia museoita ovat:

1) Rijks-museo. Hurjan paljon taidetta. Museosta löytyy mm. kuuluisa maalaus Yövartio. Osa maalauksesta näkyy yllä olevan kuvan oikeassa ylälaidassa. Sisäänpääsymaksu oli 15 €. Jonoa museoon ei ollut, vaikka väkeä museossa oli paljon. 

2) Van Gogh Museo. Niin kuin nimestä saatoit arvata, museosta löytyy Vincent van Goghin maalauksia. Sisäänpääsymaksu 15 €  ja jonottamiseen kannattaa varautua, jos et ole ostanut lippua etukäteen. 

3) Stedelijk Museo. Tässä museossa en käynyt, mutta siellä on kuulemma modernia taidetta. 

4) Anne Frankin talo. Tämä museo jäi minulta myös väliin, sillä museoon oli hurjan pitkä jono. 

Lisäksi Amsterdamista löytyy monta muuta museota. Jos et ole kiinnostunut maalaustaiteesta, voit käydä viihdyttämässä itseäsi vaikka vahakabinetissa (Madame Tussauds), joka löytyy Amsterdamin keskustasta Dam-aukiolta. 

Kerron teille seuraavassa jutussa Amsterdamin juustokauppoihin.  

T. Ape The Bloggaaja 

P.S. Muista matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä2 kommenttia:

  1. Tuo Hotelli Multatuli on aiheuttanut hihittelyä paikan päällä :D Amsterdam on eri kiva kaupunki!

    VastaaPoista
  2. Jep, hotellin nimi saa kyllä hymyilemään. On se jännä homma, ettei sitä "aikuistu" koskaan, ehkä hyvä niin. Multatuli-patsas jäi näkemättä. ;)

    VastaaPoista