maanantai 25. elokuuta 2014

Vinkkejä Dubliniin

Eräs blogini lukija kyseli olenko käynyt Dublinissa. Vastaus on: en ole, mutta äiti on, joten päätin kysellä häneltä mitä Dublinista löytyy. 


Äidin vastaus oli aluksi, pubeja, pubeja ja sitten vielä pubeja. Ai niin! Sitten siellä on vielä se Guinessin museo, jossa on myös pari pubia. Hetken päästä äiti muisti onneksi muutaman muukin jutun. :)


Matka Dubliniin tehtiin huhtikuussa 2013. Äiti oli löytänyt halvat lennot Norwegianilta. Hinta yhteen suuntaan taisi olla 45 euroa.Ensimmäinen vinkki Dubliniin, muista katsoa vasempaan. 


Toinen vinkki. Temble Barin alue. No tämä vinkki liittyy niihin pubeihin. Alueella käynti on Dublinin "must"-juttuja, mutta löytääkseen hyvän pubin ei tarvitse tulla tälle alueelle.Kolmas vinkki. Guinness Storehouse. 


Guinness Storehouse on museo, jossa kerrotaan oluen valmistuksesta ja Guinnessin historiasta. 


Seuraavassa kuvassa on se Arthur-setä, jota ilman Guinness-olutta ei olisi. Artur perusti panimon Dubliniin vuonna 1759. 


Museossa oli myös paikka missä sai maistella olutta. 


Minun mielestäni Guinnessin vanhat mainokset ovat huisin kivoja. 

Seuraava kuva on Guinness Storehousen Gravity baarin ikkunasta.Guinness Storehousen nettisivulla luvattiin paljon: 

"When you reach GRAVITY Bar, as many have said, you have truly reached the top of the world. We invite you to sit, relax and enjoy your perfect pint of GUINNESS while taking in the breath-taking panoramic 360° views of Dublin city and beyond. While here you can truly immerse yourself in the fun, friendly and warm atmosphere of GUINNESS STOREHOUSE, the Home of GUINNESS. Sláinte!"

Äidin kokemus ei ollut ihan sellainen mitä nettisivuilla luvattiin. Baari oli aivan tupaten täynnä ihmisiä, eikä yhtään istumapaikkaa ollut vapaana. Maisemat eivät myöskään olleet mitenkään henkeä salpaavia. Äiti oli ottanut oluen baarista ja mennyt alempana olevaan pubiin istumaan. 

www.guinness-storehouse.com

Neljäs vinkki. The Spire on piikin muotoinen monumentti, jolla on korkeutta 120 metriä ja se valmistui vuonna 2003. Ihmettelen hieman miten äiti on saanut noin suoran kuvan piikistä, vaikka näyttää olevan jo ilta. Viides vinkki. Trinity College ja Book of Kells. Trinity College on Irlannin ensimmäinen yliopisto. Pihalla kävely on ihan ilmaista, mutta maksullisia kävelykierroksia on myös tarjolla. 


Yliopiston alueelta löytyy myös "The Book of Kells". Äiti ja sen kaveri oli mennyt heti aamusta "kirjastolle", jottei heidän tarvitsisi jonottaa. Suunnitelma oli hyvä, mutta toteuma ei. Kun he pääsivät kirjastolle, ihmiset jonottivat jo päästäkseen sisään, vaikka "kirjasto" ei ollut vielä auki. 
Kuudes vinkki. Jos haluat tehdä ostoksia, kannattaa suunnatta pääkadun (O´Connel Street) ympäristöön. 

Vinkki seitsemän. Pari kivaa patsasta. Ensimmäisessä kuvassa on kirjailija Oscar Wilde Merrion Square -puistossa.Tuo seuraava täti Molly Malone löytyy Dublinin keskustasta. 


Sitten pitää kertoa vielä lopuksi hieman nolo juttu. Älkää kertoko äidille, että kerroin tämän. 

Äiti ja sen kaveri olivat ottaneet kuvia seuraavan kuvan patsaista, jatkaneet matkaa ja menneet syömään. Kun he olivat syömässä, alkoivat äidin aivot vasta raksuttaa.

Eihän ne mitään oikeita patsaita ollut vaan ihmisiä, jotka esittivät patsaita. Äiti on kyllä matkoillaan nähnyt ennenkin ihmispatsaita, mutta nuo miehet taisivat olla aika taitavia tai sitten äiti oli juonut vaan liikaa Guinnessia. Hei haloo, oikeesti, tuossahan on leikkikoira ja rahakippokin vieressä. ;)

T. Ape

P.S. Muita matkajuttuja voit klikkaamalla tästäEi kommentteja:

Lähetä kommentti