lauantai 16. elokuuta 2014

Nizza, rantaa ja kaupunkia

Ranska ja Monaco olivat Euroopan matkamme viimeiset kohteet. Kun saavuimme Nizzaan kello neljän aikaan päivällä, oli jo pientä matkaväsymystä havaittavissa. 


Ennen Nizzaan saapumista olimme käyneet jo Barcelonassa, Andorra la Vellassa, Zürichissä, Vaduzissa, Triesenbergissä, Milanossa ja Genovassa. 

Nyt ei auttanut muu kun ravistella matkaväsymys pois ja lähdettävä liikkeelle, koska olimme kaupungissa vain kaksi yötä. 


Hotellilta (Kyriad Nice Portoli lyhyt kävelymatka vanhaan satamaan. 


Päivä oli aurinkoinen ja kadut hohkasi lämpöä. Kello oli jo viisi iltapäivällä, mutta auringonpaahteessa tuntui, että olisi keskipäivä. 


Tänään suunnitelmissa oli vain kaupungilla hengailua. Mitään "pakollisia" nähtävyyksiä ei ollut. Nyt otettaisiin rennosti ja illalla syötäisiin hyvin. 


Rantakatua tassutellessa näin paljon auringonpalvojia. Osa heistä oli ihonväriltään vaaleita, osa kullanruskeita ja jotkut ressukat oli ihan punaisia. 


Kävelytie johti pitkälle rantakadulle (Promenade des Anglais).


Promenade des Anglais on leveä rantakatu. Vastaan tuli jos jonkinlaista kulkijaa.  


Rantakadulta löytyi myös vapaudenpatsas. Olikohan sekin tullut lomailemaan Ranskan Rivieralle? :o


Välillä piti istua rantabaariin nauttimaan juomat. Yhden juoman hinta oli muistaakseni 7 euroa, joten toisia juomia ei tarvinnut tilata. 




Ja sitten piti ottaa rantakuva, vaikka rannalla emme tällä reissulla viettäneet aikaa. Ranta muodostui pienistä kivistä, joten minun oli hieman hankala tassutella siellä. Itse pidän enemmän hiekkarannoista, koska siellähän voi tehdä hiekkalinnoja ja työntää tassut santaan. 


Rantakadulta jatkoimme matkaa Masénnan aukiolle. Paikka on ollut aiemmin ruuhkainen risteysalue. Nykyisin aukio on kivitetty kävelyalueeksi. 

Huomaatko tuolla pylväiden päässä on setiä? Ne ovat taiteilija Jaume Plensan teoksia, jotka kuvastavat maanosia. Illalla hartsipatsaat valaistaan värikkäästi. Näin Andorrassa tuollaisia samanlaisia setiä, olikohan nekin saman taiteilijan tekemiä ... Hmmm.


Aukiolta löytyy myös suihkulähde (Fountai du Soleil). Näin seuraavana päivänä, kun yksi "täti" tyrkättiin tuohon suihkulähteeseen, mutta kerron siitä toisessa bloggauksessa. 


Jatkoimme matkaa kohti uutta kaupunkia. 


Uudesta kaupungista olisi löytynyt kaikenlaisia kauppoja, mutta meillä ei ollut tänään kiinnostusta tutustua kauppojen tarjontaan. Käännyimme suurelta (Avenue Jean Médesin) kadulta poikkikadulle. Löysimme terassin ja istuimme tutkimaan karttaa. 


Nyt oli aika palata hotellille vilvoittelemaan ilmastoituun huoneeseen. 



Hetki lepoa hotellilla ja sitten etsimään illallispaikkaa.

Illalla matkaväsymys oli tipotiessään, kun saimme hyvää ruokaa. "Hyvä ruoka, parempi mieli". :)


Seuraavassa postauksessa lisää ravintolasta ja sen jälkeen matka jatkuu päiväretken merkeissä Monacoon.

T. Ape

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.



1 kommentti:

  1. Vapaudenpatsashan on Ranskalaisten lahja Amerikkalaisille.

    VastaaPoista