torstai 7. elokuuta 2014

Milanosta Genovaan

Kun suunnittelimme kesän Euroopan matkaa ja kaupunkeja, joissa halusimme käydä, ei Genova ollut kaupunkien joukossa. 

Reittiä suunnitellessa, jouduimme hyväksymään, että siirtymä Liechtensteinista Milanoon veisi melkein koko päivän, joten ajattelimme jakaa matkan Milanosta Nizzaan kahteen osaan, ettei matkastamme tulisi liian rankka. 

Genova näytti kartan mukaan sopivalta pysähdyspaikalta, koska se sijaitsi rannikolla. Olimme lukeneet etukäteen hieman negatiivisen bloggauksen Genovasta, joten odotuksemme eivät olleet korkealla. 

Ensin aamiainen Milanon hotellilla, sitten check-out hotellista ja suunta kohti keskusrautatieasemaa. 


Rautatieasema oli hieno rakennus.Muutama muukin taisi olla lähdössä junamatkalle. Katselimme lähtevien junien taulua, mutta missään ei lukenut Genova. Hetken siinä ihmettelimme, että missä meidän junan tiedot on.


Genova ei ollut meidän junan päätepysäkki, joten siksi sitä ei näkynyt opastetaulussa. Äidin kaveri sanoi, että lipussa on varmaan junan numero. No niinpä tietysti. Katsoimme lippua ja löysimme junan numeron, joka täsmäsi yhteen taululla olevaan junaan ja lähtöaikakin täsmäsi.

Hetki hengailua asemalle ja sitten sitä taas mentiin junassa, tällä kertaa ihan ykkösluokassa. Maisemat matkalla eivät olleet niin hienot, kuin tullessamme Zürichistä Milanoon, mutta matka ei onneksi ollut pitkä.Junamatka kesti vain 1,5 tuntia, joten tänään meillä oli helppo matkustuspäivä. 

Kun varasimme Genovasta hotellin, oli ideana ottaa huone läheltä rautatieasemaa, koska olimme kaupungissa vain yhden yön ja sitten matkamme jatkui junalla kohti Nizzaa. 

Idea oli kyllä hyvä, mutta toteuma oli hieman huonompi. Katsoimme edellisenä iltana Milanossa tarkemmin hotellin sijaintia, jotta voisimme kävellä rautatieasemalta hotellille, mutta huomasimme hotellimme olevan eri rautatieaseman vieressä kuin mihin junamme pysähtyi. No aina ei voi mennä putkeen. ;)

Saavuimme Genovan asemalle, sitten taksiin ja kohti hotellia. Kirjauduimme hotelliin, heitimme tavarat huoneeseen ja sitten oli aika lähteä tutustumaan Genovan kaupunkiin, koska aikaa oli vain yksi päivä. Pyysimme hotellin respasta ilmaisen kartan ja sitten suunnistimme kohti rantaa. 

Seuraavissa bloggauksissa: "Päivä Genovassa" ja hotelliarvostelu Moderno Verdistä. Sitten matka jatkuu kohti Nizzaa

T. Ape 

P.S. Muut matkakertomukset löydät klikkaamalla tästäEi kommentteja:

Lähetä kommentti