maanantai 4. elokuuta 2014

Milanon paras nähtävyys, tuomiokirkko Duomo!

Tämä katedraali ansaitsee oman bloggauksen. Milanon tuomiokirkko Duomo on hienoin näkemäni katedraali. Olimme heränneet uuteen aamuun Milanossa. Hotellin aamiaisen jälkeen suuntasimme kohti Piazza Duomoa, jossa Milanon tuomiokirkko sijaitsee. 


Ihastelimme ensin rakennusta ulkoa. Äiti oli ihan haltioissaan kirkon arkkitehtuurista. No oli se minustakin hurjan hieno katedraali. Katedraalissa on 135 tornia. Kyllä siinä meinasi pienen apinan niskat nyrjähtää, kun katselin kirkon torneja, jotka näyttivät yltävän taivaaseen saakka. 
Patsaita oli ainakin miljoona. No ei nyt sentään, niitä oli kuulemma 3500, mutta kyllä siinäkin on ollut kuvanveistäjillä tekemistä. Kun olimme aikamme katselleet rakennusta ulkoa, oli aika mennä katedraaliin sisään. 

Sisään pääsee ilmaiseksi, mutta jos haluaa ottaa valokuvia, pitää maksaa kaksi euroa. No mehän tietysti maksettiin summa ja kuvattiin koko rahan edestä. Kirkko oli yhtä hieno sisältä kuin ulkoa. Äiti höpisi jotain keski- ja sivulaivasta, mutta en minä mitään laivaa siellä sisällä nähnyt. Äiti on kyllä välillä vähän omituinen. 


Kirkossa oli paljon kauniita patsaita. 


Ja sitten yksi pelottava. 


Näin sisällä myös ihka oikean nunnan. 
Alempana kirkossa oli paikka, jossa piti olla hiirenhiljaa. Siellä taisi olla jonkun hauta, en kyllä yhtään tiedä kenen. Kirkossa oli niin paljon yksityiskohtia, että kuvia tuli aikamoinen määrä. Lattiakin piti kuvata. 
Nyt oltiin katseltu kirkkoa ulkoa ja sisältä, mutta paras oli vielä edessä. Pääsin kirkon katolle. 

Hissilippu katolle maksoi 12 euroa. Mutta jos on reippaalla tuulella ja kävelee portaat, on lipun hinta 7 euroa henkilöltä. Nyt olemme jo katolla, voi kuinka hienot näkymät sieltä oli. Kiipesimme katolla portaat, jotta pääsimme kirkon katon korkeimmalle kohdalla. 


Nyt olimme päässeet Duomon katon korkeimpaan kohtaan. Siinä minä nyt istuskelen ja ihmettelen maisemia. 


Näkymä Piazza Duomolle oli huisi, ihmiset näyttivät ihan muurahaisilta. 


Nyt oli aika palata maan pinnalle. Seuraavassa bloggauksessa "Päivä Milanossa".

T. Ape 

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea täältä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti