tiistai 12. elokuuta 2014

Genovasta Nizzaan

Matkustimme Genovasta Nizzaan junalla. Tällä kertaa meidän oli vaihdettava junaa, koska suoraa liittymää ei ollut. 

Ensimmäinen junamatka oli Genovasta Ventimigliaan. Lipun hinta oli 19 euroa henkilöltä. Liput oli ostettu ennakkoon netistä ja hintaa tuli hieman lisää toimitusmaksujen muodossa. 

Juna lähti matkaan klo 12:55 ja sen oli tarkoitus saapua Ventimigliaan klo 15:04.


Meidän vaunussa oli italialainen pariskunta Riminiltä. Jonkin aikaa matkustettua nainen kävi jututtamaan meitä. Yhteistä kieltä meiltä ei löytynyt, mutta jonkinlainen kommunikointi sujui. 


Seuraava juna Ventimigliasta lähtisi Nizzaan klo 15:20. Junien välinen vaihtoaika oli vain 16 minuuttia. Meitä vähän mietitytti ehdimmekö seuraavaan junaan, koska ensimmäinen juna saattaisi olla myöhässä. 

Lippu jälkimmäiseen junaan maksoi 9 euroa henkilöltä. 

Saavuimme Ventimigliaan vain minuutin tai kaksi myöhässä. Sitten raidetta etsimään. Ensin portaat reippaasti alas ja sitten löytyikin jo tieto miltä raiteelta juna lähtisi. Nyt vaan nopsaa seuraavat portaat ylös ja olimme oikealla raiteella. Meille jäi vielä hetki aikaa seisoskella asemalla.

Kun pääsimme junaan, oli se aivan täynnä ja mitään varattuja istumapaikkoja tällä matkalla ei ollut. Nyt alkoi olla jo matkaväsymystä ja toivoimme junan saapuvan pian Nizzaan. Matkan kesto ei ollut kuin 40 minuuttia, mutta ruuhkaisessa junassa se tuntui pidemmältä. 

Kello oli 16:02 ja vihdoin olimme perillä Nizzassa. Kävelimme rautatieasemalta hotellille, kirjauduimme sisään ja sitten oli aika relata ilmastoidussa huoneessa. Olin aika rättiväsynyt reissaamisesta. 


Seuraavassa postauksessa juttua Nizzasta

T. Ape 

P.S. Muut matkakertomukset löydät klikkaamalla tästäEi kommentteja:

Lähetä kommentti