sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Ravintola Barcelonassa, Los Caracoles

Olimme Barcelonassa viimeistä iltaa ja päätimme mennä syömään hyvin. Tiesimme jo mihin menisimme, koska olin saanut hyvän ravintolavinkin.

Ravintola Los Caracoles on perustettu vuonna 1895 ja sen nimi tarkoittaa suomeksi etanat. Ravintola sijaitsee vanhankaupungin vilkkaalla kadulla (Calle de los Escudellers, 14) La Rambalan läheisyydessä. Ravintola on kuuluisa mm. siitä, että he grillaavat kanat vartaissa kadulla. 


Astuimme sisään ravintolaan ja tarjoilija tuli ohjaamaan meidät pöytään. Kävelimme keittiön läpi, joka oli minusta huisin hauskaa. Saimme pöydän, josta näimme myös suoraa keittiöön. Olin erittäin tyytyväinen, koska minusta oli hauskaa seurata kokkeja työssään. 


Emme olleet äidin kanssa koskaan syöneet etanoita, joten päätimme ottaa niitä alkupalaksi, koska olihan ravintolan nimikin etanat. Tiedän, tiedän, joku sanoi jo tässä vaiheessa yök ja joku toinen nam. No ei siellä pakko ole etanoita syödä, jos ei halua.

Alkupala oli aika hintava ja odotimme, että pöytään tulisi etanapannu valkosipulivoissa, niin kuin etanoita yleensä tarjoillaan.

Totuus oli kuitenkin toinen. Kun annos tuli pöytään, niin alkupalan hintakaan ei tuntunut enää kalliilta. Etanoita oli suuri määrä ja kastike oli jotain ihan muuta kuin valkosipulivoita. Kastike oli niin hyvää, mmm …Otin haarukan käteen, mutta tarjoilija osoitti pöydässä olevia tikkuja. No niin tietenkin! Eihän syömisestä mitään olisi tullut haarukan kanssa. 

Pääruuaksi otimme vartaassa paistettua kanaa, joita näimme jo ravintolaan sisään tultaessa. Kana ei ollut mitenkään tajunnan räjäyttävää, mutta hyvää sekin oli. Tarjoilija kävi vielä kysymässä, että ottaisimmeko jälkiruokaa, mutta olimme jo aivan täynnä.

Illallisen jälkeen kävelimme hetken rantakadulla.

Näin rantakadulla tällaisen hauskan hymyilen hummerin.Sitten oli jo aika palata hotellille, koska meillä oli aikainen herätys seuraavana aamuna. Lentäisimme aamulla Barcelonasta Zürichiin kohti uusia seikkailua. Kerron sinulle Zürichistä seuraavassa postauksessa.

T. Ape2 kommenttia:

  1. Kerro nyt vähän hintatasosta, hintava tai kohtuuhintainen on aina suhteellinen käsite.. riippuu kenen lompakolla mittaa :D

    t,Pete

    VastaaPoista
  2. Hei Pete! Hyvä huomio, pitää muistaa laittaa hintoja ylös. Jos en ihan väärin muista, niin etanat maksoivat 12-13 euroa annokselta. Kokonaishinnaksi per henkilö tuli 36,50 € ja siihen sisältyi etanat alkupalaksi, leipää, puolikas kana pääruuaksi ja juomaksi olut. Listalla oli monen hintaista annosta, mutta meidän ruokamme taisi olla listan edullisemmasta päästä.

    VastaaPoista