tiistai 24. kesäkuuta 2014

Madrid osa 6, nähtävää ja nähtävyyksiä

Viimeinen bloggaus Madridista, huomenna aamulla lähdemme takaisin Suomeen. 

Madridissa on nähtävää ja nähtävyyksiä vaikka millä mitalla. Seuraavana muutamia juttuja, joita olemme nähneet matkamme aikana. 

1) Puerta del Sol on vilkas aukio, täältä mitataan matkat muualle Espanjaan. Aukiolle johtaa kymmenen eri katua ja ympäristöstä löytyy mm. vaatekauppoja, leipomoja, ravintoloita ja jäätelöbaareja. Näin aukiolla myös smurffeja, Simpsoneita ja Paavo-pesusienen, ne yrittivät kovasti päästä kuvaan turistien kanssa.  


2) Karhu ja mansikkapuu on Madridin symboli, patsas löytyy Puerta del Sol-aukiolta. Minusta patsas on eri kivan näköinen. 


3) Lähellä hotelliamme oli Puerta de Toledo 


4) Parque del Buen Retiro. Retiro-puistossa voi vuokrata soutuveneitä ja viettää aurinkoista päivää. 


5) Palacio de Cristal. Kristallipalatsi löytyy Retiro-puistosta. 


6) San Francisco el Grande 7) Plaza Mayor 


8) Mercado de San Miguel. Herkutteluhetkiin, viiniä ja tapaksia. 9) Catedral de La Almudena, suuri katedraali kuninkaanpalatsin vieressä. 10) Kuninkaanpalatsi (El Palacio Real) 


11) Kansalliskirjasto 12) Palacio de Cibeles. Kuudennessa kerroksessa on terassi, mutta juomien hinnat ovat korkeat.  


13) Lähellä Retiro-puistoa on taivaallisen sotaväen vartioima riemukaari Puerta de Alcalá.


14) Madridin nähtävyyksiä voit katsella myös kiertoajeluilla. Nähtävyyksien väliset matkat eivät ole suuria, joten kävellenkin matkanteko onnistuu. 


15) Madridissa on myös paljon hienoja museoita. Tällä kertaa emme kuitenkaan käyneet niissä, vaan äiti tyytyi kuvaamaan katutaidetta. Oli kyllä hurjasti kaikkea nähtävää ja paljon jäi näkemättä, ihan tässä on pienen apinan pää pyörällä. 

T. Ape 

P.S. Muita juttuja Madridista ja muista kohteista löydät sivun ylälaidasta kohdasta "Matkakohteet" tai klikkaamalla tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti