tiistai 24. kesäkuuta 2014

Madrid osa 5, Retiro-puisto

Parque del Buen Retiro eli Retiro-puisto on suuri ja kaunis viheralue Madridin keskustan tuntumassa. 

Kävimme puistossa sunnuntaina sekä maanantaina. Sunnuntaina sisäänkäynnin luona oli kaksi naista, jotka jakoivat puun tai pensaan oksia. Hyvää hyvyyttään he eivät niitä jakaneet, vaan aina kun joku erehtyi ottamaan oksan, vaativat he siitä rahaa.


Minusta otettiin valokuva puistossa El Estanque järven edustalla. Juuri kun äiti oli ottamassa minusta kuvaa, paikalle pyyhälsi pyörällään espanjalainen mies. Mies osoitti minua ja sanoi "famós". Äiti yritti sanoa, ettei hän puhu espanjaa, mutta mies vaan jatkoi kyselyä. Äiti vastaili englanniksi käyttäen seassa paria espanjankielistä sanaa. Vihdoin he pääsivät yhteisymmärrykseen, että minä Ape olen "kuuluisa" Suomessa ja kirjoitan matkablogia, mutta vain suomeksi. ;)


Puistossa oli sunnuntaina paljon lapsiperheitä nauttimassa auringosta. Sunnuntaina puistossa oli myös katukauppiaita, soittajia, esiintyjiä, ennustajia ja lapsille nukketeatteri. 


Palacio de Cristal

Maanantaina menimme uudestaan puistoon, koska oli niin kaunis auringonpaiste. Lähdimme katsomaan kristallipalatsia, koska sunnuntaina tämä oli unohtunut meiltä. 


Kristallipalatsissa kuului kova lintujen sirkutus. Lintujen ääni taisi tulla kaijuttimista, vaikka näin siellä pari oikeaa lintua katon rajassa. Rakennuksessa oli myös kiikkustuoleja, joissa sai istua. 


Yritimme hetken istua kiikkustuolissa ja kuunnella lintujen ääntä, mutta kristallipalatsissa oli liian kuuma, joten jatkoimme matkaa.

Seuraavassa osassa kerron Madridin nähtävyyksistä.  

T. Ape 

P.S. Muut matkakertomukset löydät klikkaamalla tästä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti