maanantai 23. kesäkuuta 2014

Madrid osa 4, Palacio Real ja Catedral de la Almudena

Palacio Real (kuninkaanpalatsi)

Palatsissa on yli 2 000 huonetta. Minä kyllä eksyisin, jos asuisin noin isossa rakennuksessa. Kuningas ei toisin asu tässä palatsissa, vaan sitä käytetään valtiollisiin juhlatilaisuuksiin ja turistinähtävyytenä. 

Täällä Espanjassa on ihan äskettäin vaihtunut valta. Juan Carlos luopui vallastaan ja kuninkaaksi kruunattiin hänen poikansa Felipe. Juan Carlos on hallinnut espanjaa hurjan kauan, vuodesta 1975. Äiti otti minusta turistikuvan palatsin edustalla. Kuninkaanpalatsiin oli niin pitkät jonot, että päädyimme ihastelemaan rakennusta vain ulkoa. Catedral de la Almudena

Palatsin vieressä on suuri katedraali Catedral de la Almudena. Sisäänpääsymaksua ei ole, mutta lahjoituksena toivotaan yhtä euroa henkilöltä kunnostustöitä varten. Tässä kirkossa prinssi Felipe meni naimisiin Letizian kanssa. No nythän he ovat kuningas ja kuningatar. Aika jännittävä ajatus, että olen ollut samassa rakennuksessa kuninkaan kanssa. 


Katedraalin rakentaminen kesti yli sata vuotta. Minulta menisi ainakin tuhat vuotta, jos joutuisin rakentamaan niin suuren ja hienon rakennuksen.  Lepäilin hetken Plaza de Orienten puistossa, ennen kuin jatkoimme kaupunkikierrosta. 


Oli kyllä huisin hienoja rakennuksia. 

T. Ape

P.S. Muita juttuja Madridista ja muista kohteista löydät sivun ylälaidasta kohdasta "Matkakohteet" tai klikkaamalla tästä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti