sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Madrid osa 3, churroja ja El Rastron kirpputori

Heräsimme aamulla kello kuuden aikaan. Vesi oli lopussa, joten päätimme lähteä etsimään avoinna olevaa kauppaa. Kaupat näyttivät olevan visusti kiinni sekä apteekki, josta äiti olisi tarvinnut lääkettä flunssaan. Vastaan meitä tuli paljon ihmisiä, mutta he näyttivät tulevan läheisestä yökerhosta. Löysimme vihdoin paikan, josta ostimme vettä ja palasimme takaisin hotellille. Tänään meillä oli suunnitelmissa mennä El Rastron kirpputorille, joka oli kävelymatkan päässä meidän hotellilta. Kello oli vasta kuitenkin niin vähän, ettei edes kirpputori ollut auki. 

Koska mikään muu paikka ei ollut auki, menimme hotellin aamiaiselle. Äiti otti aamiaisella churroja, koska Espanjassa kuuluu tehdä niin. 
Churroja syödään Espanjassa aamupalalla, vaikka meillä Suomessa ne olisivat enemmän jälkiruokaa. Churrot ovat uppopaistettuja leivonnaisia ja kahvikuppiin tulee kaakao, johon churroja dippaillaan. 

Nyt meillä oli energiaa yllin kyllin ja suuntasimme kohti El Rastron kirpputoria, joka sijaitsee lähellä La Latina Metroasemaa. 

Kirpputori näytti aluksi pieneltä ja äiti ehti epäillä, että olemmeko tulleet oikeaan paikkaan. Moni oli jo varoitellut, että torilla on taskuvarkaita, joten äiti piti kovasti kiinni laukusta. Tosin äidin laukussa ei ollut mitään varastettavaa, kun kaikki rahat olivat taskuissa. 
Hetken kuluttua huomasimme, että tori ei ollutkaan niin pieni. Löysin torilta myös sukulaisia. Toivottavasti joku adoptoi tuon sukulaiseni, aivan kun äiti on adoptoinut minut. Torilta löytyi niin uutta kuin vanhaa tavaraa, joissain kojuissa oli varmaan joitain eri jännää tai halpaa, kun ihmiset häärivät siellä niin kovasti. 
Torilla oli myös kuvausryhmä. Tekivätköhän he jotain matkailuohjelmaa? Tavaraa oli jos jonkinlaista. Paitoja, laukkuja, mekkoja, leluja ja kaasunaamareita. 

Löysin myös kirpputorilta uljaan patsaan ja sen alapuolelta ihmispatsaan. 
Sellainen aamu meillä oli tänään Madridissa ... churroja, El Rastro ja ihmisvilinää. Ai niin, tori on vain sunnuntaisin, jos ajattelit käydä siellä. Matka jatkuu klikkaamalla tästä

T. Ape


P.S. Muut matkakertomukset löydät klikkaamalla tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti