lauantai 3. toukokuuta 2014

Kuvia korkeuksista

Tänään olen katsellut maisemakuvia korkeuksista. Ihmisillä on joku kumma tarve päästä korkeisiin rakennuksiin, jopa niillä ihmisillä, joilla on korkeanpaikankammo. Ehkä kyse on jännityksen tunteesta. Toisaalta, onhan maisemat hienoja yläilmoista. 

Seuraavaksi seitsemän eri kohdetta, joista voit käydä katselemassa maisemia. 

1) Dubaissa sijaitseva Burj Khalifa on maailman korkein rakennus. Näköalatasanne ei ole aivan huipulla vaan kerroksessa 124. Burj Khalifan kokonaiskorkeus on 828 metriä. 

Liput kannattaa käydä hankkimassa ajoissa, koska torniin saattaa olla kahden tai useamman päivän jono. Kun lippu on ostettu, saa päivämäärän ja kellonajan, jolloin oma vuoro on. Jonon ohi kyllä pääsee, jos on valmis maksamaan siitä, mutta halpaa lystiä se ei ole. Tornista löytyy myös automaatti, josta voi ostaa pieniä kultaharkkoja. 
2) Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa on keskiaikainen linna, joka sijaitsee kukkulalla keskustan tuntumassa. Linnan alueella on ravintola ja museoita. Näkymä Ljubljanan linnan näköalatornista.  3) Berliini. Alexanderplatzin TV-torni. Berliinin korkeimmalla paikalla sijaitseva baari on tässä rakennuksessa. Maisemia voit ihailla 207 metrin korkeudesta. Seuraava maisemakuva on otettu näköalatasanteelta. 


4) Näkymä Singapore Flyerista, joka on maailman suurin maailmanpyörä. Korkeutta sillä on 165 metriä. Kuvan alalaidassa näkyy Helix-silta Marina Bayn alueelta. 


5) Kaikki tietävät varmasti tämän rakennuksen ja maisemat myös. 

Empire State Building, New York City. Ja nyt seuraa tärkeää tietoa rakennuksesta. Empire State Buildingissä on 6514 ikkunaa ja 73 hissiä. Kuvat ovat näköalatasanteelta kerroksesta 102. 6) Avaz Twist Tower, Sarajevo 

Rakennustyöt aloitettiin vuonna 2006 ja torni valmistui vuonna 2008. Kahvila ja näköalatasanne sijaitsee 150 metrin korkeudessa. Torni on kokonaisuudessaan 176 metriä korkea.


7) Menara Kuala Lumpur. Tornilla on korkeutta 421 metriä ja sieltä voi käydä ihastelemassa mm. Petronaksen torneja.  


Minä olen käynyt vain tässä viimeisessä Menara KL tornissa. Hieman minua kyllä jännitti, kun olimme siellä avonaisella näköalatasanteella ja tuuli tuntui huojuttavan tornia. Äitiä ei kyllä jännittänyt yhtään, ainakaan se ei tunnustanut sitä. 

T. Ape

P.S. Matkakertomuksiin pääset klikkaamalla tästä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti