torstai 1. toukokuuta 2014

Herkkuja maailmalta

Yksi matkailun ihania puolia on hyvien ruokien syöminen. Saatat ehkä luulla, että syön vain banaaneja, koska olen apina. Mutta ei, se ei pidä ollenkaan paikkansa.

Olen taas selaillut äidin valokuva-albumeja ja löytänyt sieltä herkullisen näköisiä ruokia. Äiti kertoi minulle mistä maista ja paikoista kuvat ovat. 

1) Lihapataa Pietarissa. Ravintola Ginza project, joka sijaitsee Galeria ostoskeskuksessa. Ravintolassa oli kuulemma myös hyvännäköisiä lihavartaita. 2) "Herkkuja" Kambodzassa. Heinäsirkkoja ja muuta mukavaa. Olen kuullut, että nuo heinäsirkat ovat hyviä ja rapeita, aivan kuin sipsejä söisi. Hmmm ... nyt en ole ihan varma, että onko nämä herkkuja, no jonkun mielestä varmasti on. 3) Aasialaisittain maustettua kanaa, kasviksia ja riisiä. Alkupalaksi oli banaaninkukkasalaattia. 


4) Lämmin kesäilta Belgradissa. Pihviä tryffelikastikkeella ja sopskasalaattia. Taisi siihen ateriaan sisältyä pullo punaviiniäkin. Ravintola Le Molier. 


5) Aamupala Sloveniassa. Hyvissä aamupalapöydissä piilee aina ylensyömisen vaara. :)6) Perinteistä Serbialaista ruokaa. Ravintola Mala Slavia, Belgrad. Hyvin maustettua ja mureaa lihaa. 7) Joskus on vaan kiva käydä torilla ostoksilla ja mennä puistoon nauttimaan välipalaa. Ljubljana. 


8) Hyvää ruokaa saa myös edullisesti. Nämä herkut on Ateenasta Akropolis metropysäkin uloskäynnin kohdalta. Pita bread souvlaki kanalla ja lihalla. Mmmmm ...


9) Matkalla saa syödä eri maiden herkkuja. Sushia Singaporessa. 


10) Mozzarellasalaattia ja valkosipulileipää Irlannissa Italialaisessa ravintolassa. Herkkuja, herkkuja, herkkuja. Nyt minulle tuli nälkä. Mikä on sinun paras syömäsi ateria ja mitä kaikkia herkkuja sinä olet syönyt matkoillasi? 

T. Ape 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti